POČELO JE ROKOVO! Grofica Barbara i grof Antun Pejačević pozdravili Virovitičane: Manifestacija tradicionalno počela defileom Gradske glazbe i mažoretkinja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Stigao je još jedan, 787. rođendan grada Virovitice. Danas (petak) je i službeno započelo obilježavanje Dana grada i to već tradicionalnim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja.

Ovog puta, za razliku od prijašnjih izdanja, na “čelu kolone” bili su grofica Barbara i grof Antun Pejačević, koji su šetnju gradom započeli kroz “špalir” iz svojeg “dvorišta”, Dvorca Pejačević pa sve do šetnice ispred Gimnazije Petra Preradovića. Kostimirani lik grofice i grofa utjelovili su glumci Kazališta Virovitica, Monika Lanšćak i Goran Koši.

Nakon defilea, publiku je oduševio promenadni koncert Gradske glazbe i mažoretkinja, održan na pozornici ispred virovitičke Gimnazije. Svojim izvedbama priuštili su okupljenima sat vremena čiste uživancije, ali u isto vrijeme pružili glazbenu podlogu za odlične nastupe Mažoretkinja Gradske glazbe koje su nastupile pod stručnim vodstvom Ane Paloš.

Ovogodišnje Rokovo obilježit će zaista velik broj različitih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u kojima će moći uživati Virovitičani i njihovi gosti.

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, gotovo svi klubovi i udruge s područja grada žele se predstaviti posjetiteljima na manifestaciji koja govori o životu Virovitice.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na službenom početku obilježavanja Dana grada, čiju organizaciju i ove godine potpisuje Turistička zajednica grada Virovitice i Grad Virovitica.

Rokovo 2021. u pratnji direktorice TZ grada Virovitice Katarine Đurđević, otvorio je gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, foto: M. Rođak)

Skip to content