Počeli radovi na uređenju šetališta Edithe Schubert

Nakon predstavljanja prijedloga projekta u Gradskoj upravi ovih su dana započeli i radovi na uređenju šetališta Edithe Schubert koji bi Viroviticu prvenstveno trebao promovirati kao grad suvremenih kulturnih zbivanja, te je svrstati u europske trendove predstavljanja kulturnih vizualnih događanja. Šetalište će se protezati od zgrade Fine do crkve sv. Roka.1 1271853285Nakon predstavljanja prijedloga projekta u Gradskoj upravi ovih su dana započeli i radovi na uređenju šetališta Edithe Schubert koji bi Viroviticu prvenstveno trebao promovirati kao grad suvremenih kulturnih zbivanja, te je svrstati u europske trendove predstavljanja kulturnih vizualnih događanja. Šetalište će se protezati od zgrade Fine do crkve sv. Roka.
Kako su nas izvijestili pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović i privremeni pročelnik Ureda za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement prvo će se urediti rubnjaci i postaviti električni kablovi za potrebe javne rasvjete, a nakon toga će se krenuti i u postavljanje novog asfaltnog sloja.

2 1271853285Tehnička škola izradit će 3 klupe dužine 5 metara, uredit će se zelena površina i posaditi cvijeće. Na kraju će se pristupiti i uređenju fasade s prepoznatljivim radovima umjetnice koja će se izvesti kada se završi financijska konstrukcija u kojoj će stanari participirati sa 20 %, a ostatak će pokriti vlasnici i korisnici poslovnih prostora.
Ovaj projekt Grad Virovitica namjerava prijaviti na natječaj u Ministarstvu turizma koji je u tijeku.
Radove na šetalištu izvest će Ceste d.d. Bjelovar, javnu rasvjetu postaviti će Elektra Virovitica, a hortikulturu će urediti gradska komunalna tvrtka Flora d.o.o. iz Virovitice.

Skip to content