Počele pripreme maturanata – u projekt se uključila i Županija

U organizaciji Centra za cjeloživotno učenje koji su osnovali Grad Virovitica, Razvojna agencija sjever i Poslovni centar Virovitica već drugu godinu zaredom u Virovitici se za maturante srednjih škola organiziraju besplatni seminari za polaganje prijemnih ispita na fakultetima, veleučilištima i visokim školama.1 1234524185U organizaciji Centra za cjeloživotno učenje koji su osnovali Grad Virovitica, Razvojna agencija sjever i Poslovni centar Virovitica već drugu godinu zaredom u Virovitici se za maturante srednjih škola organiziraju besplatni seminari za polaganje prijemnih ispita na fakultetima, veleučilištima i visokim školama. Pravo na besplatne pripreme prošle godine imali su samo učenici virovitičkih srednjih škola. Kako bi svojim srednjoškolcima omogućio veće šanse pri upisu na fakultete, od ove godine u program se je uključila i Virovitičko-podravska županija i pronašla sredstva da se u Virovitici organizira seminar za sve srednjoškolce sa područja cijele naše županije.

2 1234524185Početku priprema nazočio je i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je i upoznao nazočne sa činjenicom da je postignut dogovor sa županom Tomislavom Tolušićem oko uključenja i županije u ovaj projekt, jer besplatne poduke umnogome su rasteretile budžet roditelja maturanata čije pripreme za prijemne ispite u nekim od privatnih centara za poduku i učilištima koštaju između 1.500 i 2.500 kuna u što naravno treba uključiti i dodatne troškove.

3 1234524185Pripreme će se odvijati u dva termina. Prvi termin započeo je jučer, dok je drugi termin predviđen za period od završetka nastave do mature, kao i vremenu od mature do prijemnih ispita.

4 1234524185Gradonačelnik Kirin zahvalio se je profesorima što su shvatili svu vrijednost ovog projekta i pronašli svoje slobodno vrijeme da se besplatne pripreme održe u Virovitici, jer nije pravedno da zagrebački maturanti imaju veću šansu za upis na fakultet u odnosu na vršnjake sa ostalih područja Hrvatske. Dokaz da su prošlogodišnje pripreme bile jako dobre je i činjenica da su se mnogi studenti dolazili pohvaliti, ali i zahvaliti što su se uspjeli upisati na fakultet, kao i puno veći broj zainteresiranih maturanata ove godine.
Dok vi budete studirali mi ćemo i dalje raditi na tome da otvorimo još nekoliko studija u našem gradu, kako bi mnogima olakšali i život i studiranje. Kao što ste vjerojatno čuli otvoren je i student servis pa ćete si moći zaraditi i nešto novaca dok budete studirali.
Međutim radimo nešto vrlo važno i za vaše roditelje, a to je Centar za cjeloživotno učenje tako da i onima koji nisu mogli ili nisu na vrijeme uvidjeli svu važnost školovanja, da se mogu doškolovati i završiti zvanje koje to žele, pa makar i u starijoj životnoj dobi.
Dok sam god gradonačelnik pružiti ću vam maksimalnu potporu i sigurno da novac koji danas treba izdojiti za obrazovanje naše djece nije, a i ne smije biti problem. Jedina mi je želja kao vašeg gradonačelnika da nakon što završite svoje fakultete da se vratite u ovaj naš grad i našu županiju. Vi kao budući visoko obrazovani ljudi biti ćete najveće bogatstvo kako ovog grada tako i naše županije istakao je u svom govoru maturantima gradonačelnik Ivica Kirin.

5 1234524186Kako nas je na kraju izvijestila i predsjednica Centra za životno učenja Dragica Rakhel svi koji su još zainteresirani za pripreme sa područja cijele Virovitičko-podravske županije mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i prijaviti se na broj telefona 800-684.

Skip to content