Počela školska godina: Veseli prvašići otvorili novo poglavlje u životu, uspjeh u učenju poželio im gradonačelnik Ivica Kirin

U ponedjeljak, 4. rujna, započela je nova školska godina, a dan je posebno emotivan bio za one koji su u školske klupe sjeli po prvi puta.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nazočio je prigodnoj priredbi u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, koju su učenici i nastavnici pripremili za doček nove generacije prvašića. Nakon što je sve nazočne pozdravio ravnatelj škole Ivica Tomljanović, prvašićima je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik Kirin.

Draga djeco, pred vama su novi izazovi, nova iskustva i prijatelji, nove simpatije… Svima vam želim mnogo uspjeha u novoj školskoj godini i pregršt lijepih trenutaka, a nastavnicima i profesorima puno strpljenja i dobre volje u vašem odgoju i obrazovanju. Igrajte se, veselite, družite i budite najbolji. Ovim putem molim i vozače na pojačan oprez u vožnji. Isto tako, bitno je mališane educirati na vrijeme i usmjeriti njihovu pažnju na vrlo bitan faktor prometne sigurnosti. Roditelji, prisjetite se dana kada ste vi išli u školu i pomozite svojim prvašićima kako bi se lakše prilagodili na novu životnu fazu – rekao je gradonačelnik Kirin.

O sigurnosti mališana u prometu, okupljenima se potom s nekoliko riječi obratio predstavnik HAK – Autokluba Virovitica Robert Valenteković. Djeci su tom prigodom podijeljene poznate žute kape kao znak raspoznavanja prvašića u prometu, reflektirajući prsluci i edukativni materijal.

Nakon priredbe, učiteljice matične i područnih škola prozvale su svoje nove učenike, a koje su nakon prozivke i dodjeljivanja materijala za sigurnost u prometu, u pratnji roditelja odvele svoje nove učenike u njihove nove razredne odjele.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, podršku prvašićima dali su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, predstavnici PU virovitičko-podravske Ivica Blažević i Dario Gazibara, te ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

Inače, u ovoj školskoj godini u osnovne škole na području Grada Virovitice (OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, OŠ Vladimir Nazor, Katolička osnovna škola i COOR) upisano je ukupno 200 prvašića. (virovitica.hr)

Skip to content