Počela jesenska osposobljavanja nezaposlenih osoba

Nakon uspješno završenog ljetnog dijela stručnih osposobljavanja, počela su jesenska osposobljavanja nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica.
Nakon uspješno završenog ljetnog dijela stručnih osposobljavanja, počela su jesenska osposobljavanja nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica.97 nezaposlenih osoba osposobit će se za bravare, zavarivače, pekare, mesare, soboslikare i ličioce, pomoćne konobare i priprematelje jednostavnih jela i slastica.

Zanimanja za koje se provodi stručno osposobljavanje tražena su od strane poslodavaca tako da će dosad nezaposlene osobe nakon osposobljavanja imati veće šanse pronaći posao.

U 2008. godini Zavod za zapošljavanje PS Virovitica osposobit će ukupno 172 osobe za 13 deficitarnih zanimanja što je za 25% više u odnosu na prošlu godinu.Za sve troškove osposobljavanja nezaposlenih osoba (tečaj, minimalnu novčanu pomoć, putni trošak, liječnički pregled, zaštitna odijela i osiguranje) utrošit će se 1.700.000,00 kn.

Skip to content