Plodovi jeseni i domaći proizvodi u centru grada: U subotu, 14. listopada, u Virovitici će se održati manifestacija „Jesen u gradu“

U organizaciji Grada Virovitice, Kreativne udruge Unikat i Turističke zajednice grada u subotu, 14. listopada, od 9 do 13 sati, održat će se tradicionalna manifestacija „Jesen u gradu“.

Cilj je prikazati bogatu jesen Virovitice, a plodovi i boje jeseni tog će dana dominirati šetnicom kod Gimnazije. Na šarenim i lijepo uređenim štandovima predstavit će se obrti, poljoprivredna gospodarstva, udruge, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola, a sudjelovat će i Dječji vrtić Cvrčak… Po prvi puta plodovi jeseni bit će izloženi na drvenim štandovima koje su za Grad Viroviticu izradili vrijedni učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica vođeni stručnim učiteljem Milanom Lulićem.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja „Jeseni u gradu“ Strukovna škola Virovitica pripremit će za posjetitelje 70-ak metara dugu mikešku zlevanku, a moći će se kušati i razni čajevi te bezalkoholni voćni kokteli. Bit će organizirano i natjecanje u rezbarenju bundevi, a najmlađi posjetitelji moći će uživati u kreativnim radionicama.

Također, u sklopu ovogodišnje manifestacije pčelarima će biti podijeljena priznanja, kao i „Zlatna žlica“ za najbolji med s ovogodišnjeg 18. županijskog i 15. međunarodnog ocjenjivanja meda. Podjela će se održati u 10 sati, a tom prilikom posjetitelji će moći konzumirati kvalitetne medove brojnih pčelara uz čaj te ih kupiti po pristupačnim cijenama.

Sve to bit će popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom u sklopu kojeg će nastupiti Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje gradske glazbe, KUD Virovitica, Češka beseda Virovitica, Virovitičke mažoretkinje te posebni gosti – Gradska glazba iz prijateljskog grada Barcsa. (virovitica.hr)

JUG PLAKAT 1 ispravak 2

Skip to content