Plodovi jeseni i domaći proizvodi u centru grada: Doznajte što vas sve očekuje 14. listopada na manifestaciji „Jesen u gradu“

U organizaciji Grada Virovitice, Kreativne udruge Unikat i Turističke zajednice grada u subotu, 14. listopada, od 9 do 13 sati, održat će se tradicionalna manifestacija „Jesen u gradu“.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku održanom u Gradu Virovitici gdje su definirani detalji nadolazeće manifestacije.

Cilj je prikazati bogatu jesen Virovitice, a plodovi i boje jeseni tog će dana dominirati šetnicom kod Gimnazije. Na šarenim i lijepo uređenim štandovima predstavit će se obrti, poljoprivredna gospodarstva, udruge, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola, a sudjelovat će i Dječji vrtić Cvrčak… Po prvi puta plodovi jeseni bit će izloženi na drvenim štandovima koje su za Grad Viroviticu izradili vrijedni učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica vođeni stručnim učiteljem Milanom Lulićem.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja „Jeseni u gradu“ Strukovna škola Virovitica pripremit će za posjetitelje 70-ak metara dugu mikešku zlevanku, odnosno kolač od šljiva, a moći će se kušati i razni čajevi te bezalkoholni voćni kokteli. Bit će organizirano i natjecanje u rezbarenju bundevi, a najmlađi posjetitelji moći će uživati u kreativnim radionicama, rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Sve to bit će popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom u sklopu kojeg će nastupiti, među ostalima, Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje gradske glazbe, KUD Virovitica, posebni gosti – Gradska glazba iz prijateljskog grada Barcsa…
Također, i grad će „obući“ boje jeseni te će svi Virovitičani i njihovi gosti moći uživati u maštovitim jesenskim dekoracijama. (virovitica.hr)

Skip to content