Plin Vtc smanjio gubitak u distributivnoj mreži

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Redovnu godišnju Skupštinu održalo je i Trgovačko društvo Plin Vtc na kojoj je direktor društva Zvonko Kožnjak upoznao članove Skupštine s investicijama u 2014. godini, stanju gubitaka na distribucijskoj mreži i neovlaštenoj potrošnji te stanju u toplinskoj energiji u sezoni grijanja 2014.-2015. godina.

Putem kredita HBOR-a Društvo je kupilo novi posloivni prostor u interploaciji Palače Pejačević, izgradila stotinjak kilometara novih plinskih mreža na području općine Lukač i prigradskim dijelovima grada Virovitice, a započelo je i s izgradnjom poslovnih prostora u Poduzetničkoj zoni III.

Članovi Skupštine na čelu s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom izrazili su zadovoljstvo završenim investicijama, pogotovo poduzetim mjerama na saniranju gubitaka u distributivnoj mreži, koji su Društvu u zadnjih nekoliko godina, uz gubitke u isporučenoj toplinskoj energiji stvarali milijunske gubitke.

Tijekomk 2013. godine Društvo je zabilježilo gubitak na distribucijskoj mreži od 9,27 posto, a u ovoj samo 2,08 posto. Primjenom novih tarifnih stavki zaustavljen je i trend povećanja gubitaka poslovanja u distribuciji opskrbe toplinskom energijom koji se unazad zadnjih četriri godine kretao u milijunskim iznosima. Opširnije poslušajte u programu Županijskog radija Virovitice.

Skip to content