Pjesmom, plesom i modnom revijom Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica obilježio svoj Dan

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas (srijeda) je održao priredbu povodom svog Dana i to prvi put u svom novom prostoru u ulici Nikole Tesle u Virovitici. Uz domaćine, na čelu s ravnateljicom Margaritom Kovačević, djelatnike Centra te mnogobrojne učenike i korisnike, na ovoj svečanosti koja se održala na otvorenoj terasi Centra, nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, pročelnica Ureda gradonačelnika, ujedno i predsjednica Školskog odbora COOR-a Đurđa Aragović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Marija Bajan Prokl…

Ravnateljica Centra Margarita Kovačević tom je prigodom iskazala veliko zadovoljstvo što se Dan Centra konačno slavi u novom, modernom i lijepo uređenom prostoru te zahvalila osnivaču, Gradu Virovitici, što su im to i omogućili.

Grad Virovitica uvijek je prepoznavao naše potrebe, a ovaj moderni Centar je kulminacija onog što smo oduvijek željeli, jer i sami znamo da je prostor u kojemu smo do sad djelovali uistinu nedostatan za naše potrebe. Napomenut ću da ovdje imamo odjel za ranu intervenciju, predškolski odgoj, osnovnu i srednju školu i poludnevni boravak. Stoga će naši zahtjevi i potrebe ići i dalje, ali ne brinemo jer suradnja s Gradom, Županijom i institucijama je uvijek bila na odličnoj razini, te nema potrebe misliti da se takva neće nastaviti i dalje – rekla je tom prigodom ravnateljica Margarita Kovačević.

Gradonačelnik Ivica Kirin nije mogao skriti zadovoljstvo što su se učenici i djelatnici Centra u potpunosti adaptirali u novi, lijepi prostor.

Izuzetno mi je drago zbog tog, no i učenici i djelatnici Centra to u najmanju ruku i zaslužuju, a na mjestu prijašnjeg Centra urediti ćemo i odgovarajuće parkiralište za vozila, tako da sve bude onako kako spada. No naravno, da sve to i nije toliko važno, kao ono što se ovdje događa, a događa se upravo ono najvažnije, odličan rad djelatnika i još bolja suradnja s djecom. U pravom smislu riječi…rad sa srcem, a to je uistinu najvažnije – napomenuo je gradonačelnik Kirin.

A to je uistinu i tako, jer osim što su svi polaznici uistinu sretni u svom novom prostoru, evidentni su i odlični rezultati u školi i na natjecanjima, a kako je tom prigodom istaknuto, „kruna“ uspjeha škole je prvo mjesto na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Učeničkih zadruga VPŽ održanoj 28. i 29. svibnja, po prvi put putem Youtube-a.

Naime školska učenička zadruga „Mali mikeši“ predstavila se u konkurenciji 12 škola i osvojenim 1. mjestom u konkurenciji srednjih škola, ostvarila je pravo sudjelovanja na Državnoj smotri. I ovom prigodom učenici i korisnici održali su prigodan program u kojemu su nastupile razne sekcije, od recitatorskih, glazbenih, glumačkih i lutkarskih, do modne revije za koju su odjeću pripremili upravo učenici krojači i za to dobili zasluženi pljesak i zahvalu.

Zahvalu za sve dobro što su u Centru tijekom svog radnog staža učinili, dobili su i jubilarci škole, a zahvalnice im je uručio gradonačelnik Ivica Kirin. Za 30 godina staža Dubravki Periša i Zvjezdani Glumac, za 25 godina radnog staža Marijani Strija i Mišeli Bačić Baronica, za 10 godina radnog staža Sanji Đurasević i za 5 godina radnog staža Teni Mioč Cabadaj.(www.icv.hr, bs, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content