PRIDRUŽITE SE I VI Grad Virovitica u subotu organizira Zelenu čistku u sklopu projekta „Od izvora do mora“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U ovogodišnjemu izdanju ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma i Udruge gradova „Od izvora do mora“ sudjeluje 28 gradova među kojima je i Virovitica koja se natječe u kategoriji srednjih gradova.

Pravo sudjelovanja na natječaju ostvarili su svi gradovi koji su iskazali želju da pošume neko svoje područje uz obvezu da u razdoblju od 15. travnja do 31. svibnja organiziraju jednodnevnu akciju čišćenja.

Grad Virovitica će Zelenu čistku organizirati u subotu, 22. travnja, na sam Dan planeta Zemlje. Čistki će se pridružiti Savjet mladih, HPD Papuk, braniteljske udruge i drugi zainteresirani, a okupljanje je u subotu u 8,00 sati u dvorištu Palače Pejačević. Svi zainteresirani građani također su dobrodošli.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek-Golinac, dogovoreno je čišćenje dvije lokacije i to stare ceste prema Podgorju i prostora bivše šintarnice u Požarima. Sve rekvizite potrebne za čišćenje osigurali su organizatori projekta „Od izvora do mora“.

Novost ovogodišnjeg izdanja projekta je sadnja drveća u urbanim sredinama, koja će biti financirana iz nagradnoga fonda ovoga natječaja. Tri najuspješnija grada, po jedan iz svake kategorije (veliki, srednji i mali), podijelit će nagradni fond od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje. (virovitica.hr)

Skip to content