PAKETI ZA NAJPOTREBITIJE: Započela podjela humanitarnih paketa GDCK-a Virovitica u sklopu projekta vrijednog 5 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu projekta „Humanitarni paketi GDCK-a Virovitica“ u ponedjeljak, 10. prosinca započelo je dijeljenje humanitarnih paketa osobama slabijeg financijskog stanja. Projekt „Ublaživanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebnijim osobama podjelom hrane ili/i osnovne materijalne pomoći – faza II“, od velike je pomoći sugrađanima u potrebi, osobito sada, u predblagdansko vrijeme.

Podjela paketa održava se na pet lokacija: u Virovitici, Pitomači, Gradini, Suhopolju i Cabuni. Volonteri Crvenoga križa korisnicima dijele pakete koji su podijeljeni u nekoliko kategorija.

„A paketi“ sadrže hranu za djecu do 15 godina (primjerice Čokolino, kašice i slično). „B paketi“, ujedno i najteži, sadrže hranu za odrasle, kao što je brašno, šest litara mlijeka, keksi i još mnogo toga. „C paketi“ sadrže potrebite stvari za higijenu za djecu do 15 godina. U njima se nalaze vlažne maramice, štapići za uši, šamponi i sve što je potrebno za higijenu djece. „Paket D“ sadrži higijenske potrepštine za odrasle osobe, primjerice, prašak za rublje, sredstva za čišćenje, šampone, sapune i slično.

Cilj projekta je doprinijeti smanjenju i izravnoj borbi protiv siromaštva te ublažiti najgore oblike siromaštva na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica projekt je odobren u sklopu Otvorenog trajnog Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, vrijedan je 5.079.968,00 kuna, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA. (icv.hr, virovitica.hr)

Skip to content