Pacijentima u Virovitici uskoro će na raspolaganju biti uređaj za magnetsku rezonacu

Sljedeći petak, 22. veljače u Općoj bolnici Virovitica pustit će se u rad uređaj za magnetsku rezonancu.

Magnetska rezonanca pomoći će da pacijenti koji se liječe u virovitičkoj bolnici imaju kvalitetniju i bolju skrb i njegu, a na tome posebnu zahvalu upućujem i potpredsjedniku Vlade RH i ministru Tomislavu Tolušiću. Započeli smo projekt izgradnje Dnevne bolnice, a u tijek radova se svi mogu uvjeriti na području OB Virovitica. Nabavili smo novu i modernu opremu za naše odjele. Osim što će naši stanovnici imati puno bolju i kvalitetniju uslugu i naši liječnici će tako moći kvalitetnije i još bolje obavljati svoj posao – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

Prilikom predstavljanja nove opreme koja je kupljena kroz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo je kako mu je drago da se Vlada Republike Hrvatske brine za virovitičku bolnicu mimo novca iz EU fondova.
Za Božić 2017. došao je novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna, a prošle godine za Božić magnetska rezonanca vrijedna 8 milijuna kuna. Mislim da nitko u Virovitici prije dvije tri godine, možda, nije mogao niti sanjati da će Opća bolnica Virovitica imati tu mogućnost. Mislim da su to stvari koje spašavaju živote i da će pomoći našim građanima da dođu što prije do kvalitetnije zdravstvene skrbi – rekao je Tomislav Tolušić.

Zadovoljstvo zbog ulaganja koja će osigurati kvalitetnu i brzu zdravstvenu uslugu izrazio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.
Izgradnjom novih kapaciteta virovitička Opća bolnica ponudit će još bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu i skrb. Nabavkom nove suvremene opreme povećat će se kvaliteta i zdravstvenih pregleda, kao i broj prijema pacijenata, rekao je gradonačelnik Kirin. (icv.hr, virovitica.hr, fotografija: K. Toplak)

Skip to content