Ovogodišnja deratizacija uspješno izvedena

Na 13. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotreno je Izvješće o stručnom nadzoru proljetnog dijela sistematske preventivne deratizacije za Viroviticu, za 2009. godinu koji je provela tvrtka ”Asanator” d.o.o. iz Osijeka u vremenu od 05. svibnja do 25. svibnja ove godine.Na 13. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotreno je Izvješće o stručnom nadzoru proljetnog dijela sistematske preventivne deratizacije za Viroviticu, za 2009. godinu koji je provela tvrtka ”Asanator” d.o.o. iz Osijeka u vremenu od 05. svibnja do 25. svibnja ove godine.
Akcija je izvedena od periferije prema središtu grada i njome je ukupno obuhvaćeno 7.039 kućanstava uz 1288 stambenu jedinicu u višekatnim stambenim objektima sa pripadajućim prostorijama. Tretman je obuhvatio i javne površine, obale rijeke Ođenice, kanalizacijski sustav, te javnu deponiju smeća, groblje i bazen pri čemu nije bilo odbijanja provedbe tretmana od strane stanovništva.

Kontrolu akcije redovno je vršio Zavod za javno zdravstvo ”Sveti Rok” i Sanitarna inspekcija, a s obzirom na višegodišnje provođenje mjera sustavne deratizacije populacija glodavaca dovedena je gotovo na razinu biološkog minimuma stoji u Obavijesti o proljetnom tretmanu tvrtke ”Asanator” d.o.o. Također je navedeno da tvrtka ”Asanator” ostaje u obvezi odazvati se na svaki poziv građana, Sanitarne inspekcije ili Zavoda za javno zdravstvo za dopunskom deratizacijom.

Skip to content