Ovogodišnja deratizacija uspješno izvedena

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Street-ratNa 6. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotreno je Izvješće o stručnom nadzoru proljetnog dijela sistematske preventivne deratizacije za Viroviticu, za 2013. godinu koji je provela tvrtka ”Asanator” d.o.o. iz Osijeka u vremenu od 8. do 31 svibnja ove godine.
Akcija je izvedena od periferije prema središtu grada i njome je ukupno obuhvaćeno 6.706 stambenih jedinica za što je utrošeno 5.213,00 kg rasute meke II generacije rodenticida te 121 kg parafinskih kocaka i 844 ljepljivih deratizacijskihg tacni. Deratizacijom su obuhvaćeni i višekatni stambeni objekti (1.328) sa pripadajućim podrumskim prostorijama, garažama i kontejnerima, kao i sve javne površine, obale vodotoka, deponije smeća, groblje, bazen i kanalizacijska mreža.

Kontrolu akcije redovno je vršio Zavod za javno zdravstvo ”Sveti Rok” i Sanitarna inspekcija, a s obzirom na višegodišnje provođenje mjera sustavne deratizacije populacija glodavaca dovedena je gotovo na razinu biološkog minimuma stoji u Obavijesti o proljetnom tretmanu tvrtke ”Asanator” d.o.o. Također je navedeno da tvrtka ”Asanator” ostaje u obvezi odazvati se na svaki poziv građana, Sanitarne inspekcije ili Zavoda za javno zdravstvo za dopunskom deratizacijom. ( foto: Wikipedia)

Skip to content