Ovog tjedna u Virovitici se održava novo izdanje VIMM-a, jedinstvenog modela stručnog usavršavanja učenika i studenata klarineta s područja Hrvatske i Europe

U organizaciji Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitice se ovog tjedna održava novo izdanje VIMM-a, jedinstvenog modela stručnog usavršavanja učenika i studenata klarineta s područja Hrvatske i Europe, a ovogodišnje izdanje uveličati će profesori iz Belgije, Španjolske, Mađarske i Srbije.

Klarinetistički orkestar, koji proizlazi iz četverodnevnih radionica, svoj će koncert održati u četvrtak 29. lipnja u 20:30 sati u Virovitici ispred Caffe bara “The Brick”, dok će se dan kasnije, u petak 30. lipnja, u dopodnevnim satima održati natjecanje na kojemu će sudjelovati 33 sudionika.

– Za našu sredinu ovo je veliki značaj budući da se na ovakav način djeca motiviraju, upoznaju nove prijatelje, razmjenjuju iskustva, ali se također pripremaju kandidati za akademiju. Pozivamo ovom prilikom sve zainteresirane koji misle upisati glazbenu školu, smjer klarinet, da dođu poslušati ovaj koncert i vide kako to sve izgleda. Također, ujedno pozivam sve zainteresirane na upis u Glazbenu školu koji će se održati 25. kolovoza u 17 sati u našim prostorijama- rekao je ravnatelj Glazbene škole Jan Vlašimsky Damir Mihaljević.

(www.icv.hr, mra, GŠ Jan Vlašimsky Virovitica foto: ilustracija)

Skip to content