Ove godine Virovitica ukrašena i za uskršnje blagdane

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ove godine Grad Virovitica je odlučio osim ukrašavanja za božićno-novogodišnje blagdane prigodno ukrasiti grad i za uskršnje blagdane. Tako su djelatnici gradske uprave zajedno sa donatorima pokrenuli inicijativu i ispleli…Ove godine Grad Virovitica je odlučio osim ukrašavanja za božićno-novogodišnje blagdane prigodno ukrasiti grad i za uskršnje blagdane. Tako su djelatnici gradske uprave zajedno sa donatorima pokrenuli inicijativu i ispleli i ukrasili veliko uskršnje jaje koje je postavljeno na kružnom toku na križanju ulice Stjepana Radića i Mihanovićeve ulice. Kako nam je rekao jedan od inicijatora akcije Mario Klement želja im je bila da se dostojno obilježi najveći kršćanski blagdan, a da se pri tome Gradu ne stvore nikakvi dodatni troškovi.

U isto vrijeme na prostoru pored Gradske knjižnice i čitaonice Grad Virovitica uz potporu Gradskog muzeja Virovitica organizirana je radionica za izradu Uskršnjih ukrasa od slame.
Voditelj radionice je Nikola Faller, akademski kipar koji se bavi izradom skulptura od slame i čijim će skulpturama u prigodnim motivima grad biti ukrašen.

.

Skip to content