Ove godine obnovit će se i osigurati pružni prijelazi u Podravskoj i Istarskoj ulici

Pružni prijelazi u Podravskoj i Istarskoj ulici za sada su jedan od neriješenih prometnih problema u gradu, a napori Grada Virovitice u rješavanju istog uskoro će uroditi plodom.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo istaknuo je da su po tom pitanju napravljeni pomaci te se, sukladno dinamici izvođača radova, u ovoj godini trebaju izvesti radovi na osiguranju predmetnih pružnih prijelaza.

Građani Taborišta su u 2015. godini pisali peticiju kojom traže da se urede željezničko-cestovni prijelazi u Podravskoj i Istarskoj ulici. Grad Virovitica proslijedio je peticiju sa zamolbom HŽ Infrastrukturi kako bi navedene pružne prijelaze uvrstila u svoje planove. Sporazum o sufinanciranju projektne dokumentacije potpisan je u 2018. godini i pribavljene su sve suglasnosti na projektni zadatak. Projektna dokumentacija izrađena je i dostavljena HŽ Infrastrukturi u 2021. godini te je raspisan natječaj. Nakon otvaranja ponuda, izbora najpovoljnije ponude i rješavanja žalbe, potpisan je ugovor i sukladno dinamici izvođača, u ovoj godini očekujemo radove, rekao je pročelnik K. Sabo. (virovitica.hr)

Skip to content