Ove godine obilježit će se 30. obljetnica oslobađanja prigradskog naselja Jasenaš u Domovinskom ratu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Virovitica, Klub „Sokol“ Milanovac, zajedno s Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom, ove će godine obilježiti 30. obljetnicu oslobađanja prigradskog naselja Jasenaš, jedne od prvih uspješnih akcija postrojbi ZNG- i MUP-a u Republici Hrvatskoj.

Na sam dan obljetnice, 2. rujna, u Centru kulture u Virovitici s početkom u 19 sati održat će se promocija dokumentarnog filma pod nazivom „Prvi okršaj“.

U nedjelju, 5. rujna održat će se i središnja svečanost. Tim povodom u 8,00 sati će u Župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu biti održana Sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje, a pola sata poslije odat će se počast i na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Milanovcu.

Nakon toga, u Društvenom domu u Milanovcu s početkom u 9,00 sati UDVDR-a Klub Sokol Milanovac održati će svoj Izvještajni sabor, a potom u 10,00 sati svi nazočni uputit će se u naselje Jasenaš gdje će se s početkom u 11,00 sati ispred Društvenog doma, na Trgu branitelja, održati i prigodna svečanost. (www.icv.hr, bs)

Skip to content