Ove godine Grad Virovitica i Ministarstvo kulture kroz investicije će u kulturu uložiti 240 tisuća eura

Gradonačelnik je 13. veljače potpisao Izjave o osiguranim sredstvima u Proračunu Grada Virovitice za 2023. godinu: za sufinanciranje nabave informatičke opreme i knjižne i neknjižne građe te sufinanciranje rekonstrukcije stručno-znanstvenog odjela Gradske knjižnice i čitaonice. Isto su tako izdane suglasnosti za informatizaciju, tonsku opremu i promjenu poda na pozornici Kazališta Virovitica te za sustav kapilarne vlage Gradskog muzeja u istočnom krilu Dvorca Pejačević.

Uz navedena sredstva, Grad Virovitica kao partner u projektu „Potrubi za knjigu“ Gradske knjižnice i čitaonice izdvojit će 34 tisuće eura za prilagodbu postojećeg prostora za bibliobus te prikladan prostor za Bibliobusnu službu (uredski prostor, police za knjige, informatičku opremu i drugo).
Sustav ventilacije u podrumskom prostoru Gradskog muzeja poboljšat će se iz vlastitih sredstava.

Za navedene investicije Ministarstvo kulture i medija kroz Javni poziv za financiranje javnih potreba u kulturi u 2023. godini izdvojilo je 142 tisuće eura, dok s 98 tisuća eura sudjeluje Grad Virovitica.

S ravnateljima virovitičkih ustanova kulture, Mihaelom Kulej, Robertom Fritzom i Tomislavom Pintarićem, sastanak je održao pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

– Tema redovnog sastanka s ravnateljima bile su investicije u 2023. godini i trenutna problematika stanja u kulturi. Drago mi je što dobra suradnja polučuje rezultate i da konstantno napredujemo, rekao je Bjelica, nakon čega je čestitao Gradskom muzeju na uspješno održanoj Noći muzeja i Kazalištu Virovitica na početku 19. po redu Virkasa te pohvalio tempo i raznolikost događanja u Gradskoj knjižnici.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio je Ministarstvu kulture uz čiju pomoć Grad Virovitica investira u značajne projekte svojih ustanova te pohvalio predan rad i angažman ravnatelja virovitičkih ustanova u kulturi.

 

(virovitica.hr, foto: I. Borbaš)

aa111

Skip to content