OTVORIMO VRATA ZDRAVLJA Akcija mjerenja vrijednosti tlaka i šećera u Virovitici u četvrtak, 27. veljače

U četvrtak 27. veljače 2020., u sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“, održat će se akcija mjerenja tlaka i šećera u prostorijama Udruge invalida rada Virovitica, Trg bana Josipa Jelačića bb Virovitica. Akcija počinje u 9 sati ujutro.

Educirani članovi Udruge invalida rada Virovitica i članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi prisutnim će građanima mjeriti vrijednosti tlaka i šećera te će u razgovoru poticati proaktivan odnos prema vlastitom zdravlju i zdrave životne navike koje pridonose prevenciji bolesti. Akciji će se volonterski priključiti doktorica obiteljske medicine Melita Rastija.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

– Projektom ćemo promovirati zdravlje i prevenciju bolesti s naglaskom na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanju i smrtnosti koje su povezane s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.
Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u gradovima i stoga ćemo ovim projektom i aktivnostima nastojati doprijeti do građana iz ruralnih sredina i povećati razinu informiranosti o zdravim životnim navikama kojima u značajnoj mjeri preveniramo bolesti – rekla je voditeljica projekta Tihana Pandl te dodaje kako će bolji pristup preventivnim programima i aktivna briga o zdravlju pridonijeti poboljšanju zdravstvene slike na područjima provedbe, u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj županiji.

Sve projektne aktivnosti kao i stručni tekstovi na temu zdravlja nalaze se na internetskom portalu „Vrata zdravlja“ koji je kreiran i pokrenut u sklopu projekta.

Ukupan iznos EU potpore za projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ iznosi 492.600,15 kuna, a projektom su predviđene sljedeće aktivnosti:
• edukacija članova udruga za mjerenje tlaka i šećera (održana 18. siječnja u Virovitici),
• predavanja i radionice na temu zdrave prehrane
• izrada brošure „Zdravi slatkiši“ s receptima,
• informiranje o projektu kroz internetski portal „Vrata zdravlja“ i objave stručnih članaka
o prevenciji bolesti i promicanju zdravlja,
• objave na internetskim portalima partnerskih organizacija i gradova kao i korisnika,
• akcije mjerenja tlaka i šećera na javnim površinama partnerskih organizacija i gradova.

(Centar Krugovi)

Skip to content