Otvoreno klizalište u Virovitici

Na svečanosti koju su uveličali Gradska glazba i virovitičke mažoretkinje nakon gotovo 66 godina u Virovitici se ponovo kliže na klizalištu, iako se pisana povijest organiziranog klizanja u Virovitici …1 1228722221Na svečanosti koju su uveličali Gradska glazba i virovitičke mažoretkinje nakon gotovo 66 godina u Virovitici se ponovo kliže na klizalištu, iako se pisana povijest organiziranog klizanja u Virovitici veže uz davnu 1904. godinu i otvaranje klizališta koje se je nalazilo u kanalu oko dvorca.

Samom otvorenju klizališta nazočilo je više stotina građana, a otvorio ga je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je u pratnji saborskog zastupnika Josipa Đakića i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića prvi proklizao novim klizalištem.

Već prvi dan pokazao je da je projekt više nego uspješno saživio budući da se je tražila karta više, a dugi redovi izmamili su osmjeh na lice i gradonačelnika Kirina koji je između ostalog zahvalio svima koji su pomogli da ovo klizalište započne sa radom, a posebno predsjedniku Turističke zajednice Grada Virovitice Zdenku Hercigonji.

Osvrnuo se je i na brojne napade i rekao da neki plaćaju velike iznose za estradne zvijezde koje otpjevaju sat-dva i odu, a klizalište tu ostaje dva mjeseca da uveseljava našu djecu.

Klizalište je otvoreno od 10-22 sata, a cijena ulaznice za sat i pol klizanja iznosi 10 kuna.

U cijenu ulaznice uračunato je i iznajmljivanje klizaljki.

(foto: K.Toplak, R.Cenger, D.Vranek)

2 1228722239

Skip to content