Otvorenje radova na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

rojekt Panonski drvni centar kompetencija bit će realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013, a sufinanciranje projekta Virovitičko-podravskoj županiji je odobreno u kolovozu prošle godine.

Svečano otvorenje radova na izgradnji zgrade Centra, odnosno polaganje temeljnog kamena, održat će se u utorak, 5. svibnja s početkom u 11 sati u Poduzetničkoj zoni II 18 u Virovitici (pokraj Poduzetničkog inkubatora).

Vrijednost izgradnje Centra je 25 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita.

Projekt vrijedan 45 milijuna kuna predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su Virovitičko-podravskoj županiji partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.

Panonski drvni centar kompetencija pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije. Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima, te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva, uslugu dizajna proizvoda, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, zatim usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki, a zapošljavat će šest djelatnika visoke stručne spreme. (www.vpz.hr)

Skip to content