Otvoreni radovi na izgradnji pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj Zoni III- faze II i IV – EU projekt vrijedan više od tri milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na prigodnoj svečanosti otvoreni su radovi na izgradnji pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj Zoni III- faze II i IV. Projekt obuhvaća izvedbu osnovne komunalne infrastrukture odnosno izgradnju prometnice, električne mreže, plinovoda, sanitarne i oborinske kanalizacije, te vodovoda, a čitav Projekt podijeljen je u četiri faze. I. i III. faza su završene, dok su II. i IV. faza prijavljene na natječaj EU za izgradnju poslovne infrastrukture u sklopu IPA programa. Vrijednost projekta iznosi 3.337.135,38 kuna.
Kako je u uvodu svečanosti rekla ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund Projekt su napisali djelatnici spomenute Razvojne agencije koja trenutno radi i na petnaestak projekata za gospodarstvenice koji već imaju proizvodne hale u virovitičkim poduzetničkim zonama ili ih uskoro namjeravaju izgraditi. Gradonačelnik Ivica Kirin prilikom otvorenja istaknuo je da je Grad Virovitica proizvođačima ponudio jedan model koji je jedini moguć u ovim kriznim vremenima, a to je u prvoj fazi otvoriti i opremiti gospodarske zone, u II fazi kroz Program poticanja gospodarstva Grada Virovitice omogućiti da dobiju zemljište već za 1 kunu i u III fazi kroz rad djelatnika virovitičke Razvojne agencije VTA pomoći im da dobiju sredstva iz pristupnih fondova. Investiciju su pozdravili i zamjenica župana Sanja Bošnjak i saborski zastupnik Josip Đakić koji je naglasio da se pomalo slaže mozaik desetogodišnjeg rada i svake godine u virovitičkim poduzetničkim zonama niče sve više novih hala. Na kraju je najavio nastavak borbe kako bi se Virovitica što prije povezala sa Zagrebom auto cestom ili brzom cestom što je nasušno potrebno za nastavak razvoja ovog dijela Hrvatske. Radove je na temelju javnog natječaja tvrtka Osijek-Koteks.
Podsjetimo, Izgradnja poduzetničke Zone III u Virovitici je projekt kroz koji se nastoji stimulirati gospodarske aktivnosti u gradu Virovitici stvaranjem povoljnih uvjeta za realizaciju investicija zainteresiranim ulagačima, čime bi se doprinijelo gospodarskom, ali i ukupnom razvoju grada Virovitice te čitave Virovitičko-podravske županije.

Skip to content