Otvorene nove prostorije Područnog ureda za katastar Virovitica

U nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Davora Mrduljaša, saborskog zastupnika Josipa Đakića, zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislava Bobana, ravnatelja Državne geodetske uprave Željka Bačića…1 1251204355U nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Davora Mrduljaša, saborskog zastupnika Josipa Đakića, zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislava Bobana, ravnatelja Državne geodetske uprave Željka Bačića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i drugih uvaženih gostiju danas su u Virovitici otvorene nove prostorije Područnog ureda za katastar Virovitica.

2 1251204355Tom prigodom u ime domaćina prisutnima se obratila pročelnica Područnog ureda za katastar Virovitica Sanja Kićinbaći naglasivši između ostalog da katastar danas ima 18 zaposlenih djelatnika, a ovim preseljenjem uređen je prostor u kojem može raditi čak 24 djelatnika.

3 1251204355Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin između ostalog zahvalio se je svima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovog projekta vrijednog 6.000.000,00 kuna uz posebnu zahvalu zamjeniku državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislavu Bobanu i ravnatelju Državne geodetske uprave Željku Bačiću.
Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić naglasio je odličnu suradnju između Državne geodetske uprave i Virovitičko-podravske županije koja se očituje i kroz ovaj projekt.

4 1251204355Saborski zastupnik Josip Đakić istakao je nužnost preseljena Područnog ureda za katastar u nove prostorije ističući da je to samo jedan od projekata na kojima se radi u našoj županiji, te da još samo dvije uprave i to Hrvatske šume i Hrvatska elektroprivreda moraju naći svoja sjedišta u našoj županiji.

5 1251204355Ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić tom prigodom izrazio je veliko zadovoljstvo s činjenicom da se danas otvaraju nove prostorije Područnog ureda za katastar u Virovitici ističući značaj katastra kao jednog od temeljnih registara države koji se kontinuirano vodi dugi niz godina, te izrazio sigurnost da će u novim prostorijama i rad ovog katastra biti još brži i učinkovitiji.

6 1251204355Državni tajnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Davor Mrduljaš naglasio je da se je još 1999. godine pristupilo reformi rada Državne geodetske uprave što je rezultiralo i donošenjem novog Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti 2007. godine. Najavio je i uređenje prostorija i u drugim gradovima u državi, gdje god je to potrebno.
Nakon obraćanja prisutnima Državni tajnik Davor Mrduljaš je otvorio nove prostorije Područnog ureda za katastar Virovitica.
(Robert Cenger/foto:Dario Vranek)

7 1251204355

Skip to content