Otvorena prva samostalna izložba slika Tatjane Lulić Prpić

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sinoć je u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskom muzeja Virovitica otvorena prva samostalna izložba slika afirmirane virovitičke umjetnice, Tatjane Lulić Prpić. Tatjana je dugogodišnja članica virovitičkog Likovnog kluba Nikola Trick: Autorica je predstavila opusom od pedeset figurativnih slika izvedenih u tehnici akvarela i gvaša, stiliziranim kiparskim djelima u patiniranoj glini, terakoti i gipsu, te grafičkim crtežima u tehnici ugljena na papiru.

Tatjana Lulić Prpić sudjelovala je na Međunarodnoj studentskoj kiparskoj školi Montraker 1996. godine u Vrsaru u Istri, te ostvarila samostojeću skulpturu u kamenu, koja se i danas nalazi u Vrsaru. 1997. godine sudjelovala je timski u arhitektonskom natječaju za izradu idejnog rješenja za memorijalni most hrvatskih branitelja u Rijeci.

Do sada je izlagala na skupnim izložbama Likovnog kluba Nikola Trick u Virovitici, Slatini, Suhopolju, Zagrebu, Velikom Grđevcu, Koprivnici, Senju, njemačkim gradovima Traunreutu i Tübingenu, mađarskom Barcsu. Osim virovitičkog likovnog kluba, Tatjana je članica i slatinkog Likovnog kluba SLIK.

(www.muzejvirovitica.hr/A.Jurkin)

Skip to content