Otvorena Poduzetnička zona III. veličine 40 hektara i vrijedna 14.800.000,00 kuna

Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, otvorena je Poduzetnička zona III. u Virovitici. Početak izgradnje ove najveće poduzetničke zone započeo je 2007. godine, a zona se prostire na više od 40 ha i najveća je poduzetnička zona u Gradu Virovitici.1 1263882208Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, otvorena je Poduzetnička zona III. u Virovitici. Početak izgradnje ove najveće poduzetničke zone započeo je 2007. godine, a zona se prostire na više od 40 ha i najveća je poduzetnička zona u Gradu Virovitici. Radove u vrijednosti 14.800.000,00 kuna izvela je tvrtka Nikola d.o.o. iz Virovitice.
Prigodom otvorenja, gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin između ostalog je kazao:
– Ovime je Grad Virovitica završio prvu fazu jednog velikog projekta, a to je izgradnja i završetak komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni III. U drugoj fazi ostalo je uređenje ulica unutar zona kako bi se moglo doći do svih parcela i kako bi se zona do kraja mogla popuniti. Nastavak radova očekujemo u proljeće kada očekujemo da se počnu graditi i prve hale jer su neki poduzetnici ishodili potrebne građevinske dozvole, a Grad Virovitica učiniti će sve da i dalje pomogne dolazak poduzetnika u Poduzetničke zone, ali i postojećim tvrtkama u gradu da sačuvaju postojeća radna mjesta. Koristim ovu prigodu i da pozovem sve poduzetnike s područja Republike Hrvatske da ulažu u našu zonu, jer Virovitica nudi najbolje uvjete za investiranje, ne samo što se tiče cijene zemljišta i visine naknada, nego i zbog brzine rješavanja dozvola i svega što je potrebno da bi se investicija ostvarila u najkraćem mogućem roku. Do sada je na području Poduzetničke zone III. prodano 11 parcela, a rok kupnje parcele do početka gradnje je dvije godine, pa stoga mnogi potencijalni investitori čekaju trenutak da se zona završi te će tada kupiti parcele. Na kraju bih se zahvalio saborskom zastupniku Josipu Đakiću i županu Tomislavu Tolušiću te posebno Vladi RH što danas otvaramo Poduzetničku zonu III, jer zemljište koje je dodijeljeno Gradu Virovitici će se iskoristiti za gospodarski razvoj i grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije

2 1263882208Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, čestitao je Gradu Virovitici na ostvarenom projektu te istaknuo sljedeće:
– Čestitam Gradskoj upravi na dalekovidnosti jer ovo je primjer kako trebaju postupati sve lokalne jedinice, jer kada se izgradi autocesta i dođu potencijalni investitori, tada će biti kasno reći da će se za dvije godine izgraditi zona jer to će rijetki moći čekati te će pronaći druge destinacije. Ovo je pravi put kako se treba raditi u jedinicama lokalne samouprave kako u Virovitičko-podravskoj županji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj jer Grad Virovitica će spremno dočekati buduću autocestu A13 i buduće poduzetnike s već postojećom izgrađenom Poduzetničkom zonom.

3 1263882208Saborski zastupnik Josip Đakić, obraćajući se nazočnima kazao je:
– Svjedoci smo da Grad Virovitica vodi brigu o budućnosti grada, jer poduzetničke zone treba izgraditi prije dolaska autoceste, kako bi se tada, kada poduzetnici budu shvatili da je puno jeftinije ulagati u Viroviticu nego u Zagreb, mnogi od njih odlučili ulagati upravo ovdje, u Viroviticu. Stoga, velika hvala Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom što je prepoznala ono što nas očekuje u budućnosti, a podsjetiti ću da do dolaska Ivice Kirina kao gradonačelnika Virovitice, u Virovitici nije bio izgrađen niti jedan kvadratni metar poduzetničkih zona.
(rc, kt)(foto: dv, ms)

4 1263882230

Skip to content