Otvorena novouređena kuglana

U sklopu Sportskog društva Tvin, jučer je otvorena novouređena četverostazna sportska kuglačka dvorana u čije je uređenje i modernizaciju utrošeno 800.000,00 kuna. Grad Virovitica uređenje dvorane pomogao je s 100.000 kuna, dok su tvrtke sponzori, Tvin d.o.o. i Viro d.o.o., uređenje pomogli svatko sa 350.000 kuna.
U sklopu Sportskog društva Tvin, jučer je otvorena novouređena četverostazna sportska kuglačka dvorana u čije je uređenje i modernizaciju utrošeno 800.000,00 kuna. Grad Virovitica uređenje dvorane pomogao je s 100.000 kuna, dok su tvrtke sponzori, Tvin d.o.o. i Viro d.o.o., uređenje pomogli svatko sa 350.000 kuna. Osim uređenja četiri staze dvorana je obogaćena i sa digitaliziranom opremom koja ovaj objekt svrstava među najuređenije kuglačke dvorane u državi.

Svečanosti otvaranja nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak, višestruke prvakinje Slovenije, Europe i svijeta, kuglačice «Miroteks» Celja, kuglačice «Slobode Tvina», predstavnici sponzora, te brojni drugi prijatelji kuglačkog sporta.

S prigodnih deset bacanja kuglanu su otvorili čelni ljudi Županije, Grada, Turističke zajednice, te tvrtki Viro i Tvin. Najbolji je bio saborski zastupnik Josip Đakić koji je srušio 45 čunjeva, drugoplasirani je Dinko Zadro (Viro) sa 33 srušena čunja, trećeplasirani Ivica Kirin s 29 i četvrti Ivan Slamić (Tvin) s 27 srušena čunja.

Počeci kuglanja u virovitičkom kraju sežu u doba prošlog stoljeća kada se u Virovitici kuglalo iz rekreacije. Bilo je to uglavnom u dvoranama privatnih ugostitelja, te nije bilo natjecateljskog naboja. Prvi kuglački klub u Virovitici osnovan je 1937. Godine, nosio je ime «Purger», te nije imao nikakvih natjecateljskih ambicija. Kuglački klub «Sloboda» koji i danas djeluje, osnovan je nakon Drugog svjetskog rata (15.03.1947.).

A. Jurkin

Skip to content