Otvorena novouređena i dograđena Osnovna glazbena škola Jan Vlašimsky

Državna tajnica pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Dijana Vican, danas je u Virovitici otvorila novouređenu i dograđenu Osnovnu glazbenu školu Jan Vlašimsky.Državna tajnica pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Dijana Vican, danas je u Virovitici otvorila novouređenu i dograđenu Osnovnu glazbenu školu Jan Vlašimsky. U uređenje i opremanje škole uloženo je 6 milijuna kuna od čega je 75% iznosa financiralo resorno ministarstvo kreditom Svjetske banke dok je Grad Virovitica u financiranju sudjelovao sa 25%.

Osim uređenja škole koje je osmislio Krunoslav Kovač, radove na dogradnji škole potpisuje pitomačka tvrtka Croming d.o.o., dok je projektiranje i nadzor obavila virovitička tvrtka Cip d.o.o.  Glazbena škola Jan Vlašimsky od danas se može pohvaliti novom koncertnom dvoranom kapaciteta 108 sjedećih mjesta te dizalom namijenjenim za invalide. Virovitičku Osnovnu glazbenu školu Jan Vlašimsky pohađa 327 učenika o kojima brigu vodi 27 djelatnika.

Zahvaljujući novom prostoru koji se sa 500 četvornih metara udvostručen, uspjeli smo uvesti i neke nove programe kao što su nastava na trombonu te predškolski glazbeni program za djecu od 4 do 8 godina. Upravo u taj program ove godine upisali smo 82 djece, a u naredne dvije godine, planiramo otvoriti i srednju glazbenu školu. Osnovna glazbena škola Jan Vlašimsky ove godine bit će domaćin regionalnog natjecanja iz tambure, kao i smotre iz harmonike, klarineta i saksafona. Rekla je ravnateljica virovitičke osnovne glazbene škole Karolina Petrović.

Svojim polusatnim koncertom svečanost otvorenja najljepše i najopremljenije glazbene škole u Hrvatskoj uveličao je proslavljeni hrvatski pijanist Maksim Mrvica.

–    Veseli me što sam mogao svirati pred mladim ljudima, pogotovo jer je riječ o malom gradu u kojemu postoji veliki interes učenika za glazbom. Ovaj susret s djecom podsjetio me na moje školovanje u Šibeniku. Ja sam sretna osoba jer sam u životu imao priliku odabrati raditi ono što volim iako su mom uspjehu prethodila velika odricanja. Već ovaj vikend vračam se u Englesku odakle ću krenuti za Japan i Kinu. Naime, tamo mi već petu godinu za redom započinje jesenska turneja. Kada je riječ o albumu, do sada sam u pet godina izdao isto toliko albuma i mislim da je vrijeme za jednogodišnju pauzu. Izjavio je proslavljeni hrvatski pijanist Maksim Mrvica.

A. Jurkin

Skip to content