Otvorena nova zgrada Područne škole Taborište

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Uz nazočnost ministra znanosti, obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske, Radovana Fuchsa, državne tajnice Dijane Vican, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina, te drugih uvaženih gostiju danas je u Virovitici otvorena novosagrađena Područna škola u Taborištu.Uz nazočnost ministra znanosti, obrazovanja i športa u Vladi Republike Hrvatske, Radovana Fuchsa, državne tajnice Dijane Vican, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina, te drugih uvaženih gostiju danas je u Virovitici otvorena novosagrađena Područna škola u Taborištu.

Nova školska zgrada površine oko 850 četvornih metara ima dvije učionice i dva kabineta, kuhinju, te parkiralište sa sedam parkirnih mjesta dok će se iza zgrade izgraditi i školsko športsko igralište koje će u rekreativne svrhe moći koristiti i mještani.
Investiciju vrijednu preko 2.500.000,00 kuna nakon provedenog postupka javne nabave koju je proveo Grad Virovitica izvela je tvrtka Nikola d.o.o. iz Virovitice, a još toliko sredstava uloženo je u unutarnje opremanje škole.

Kako se je moglo čuti od svih govornika Područna škola Taborište je bila prijeko potrebna jer je osigurala prije svega puno sigurniji put djece u školu.
Saborski zastupnik Josip Đakić istakao je kako je ovo bila dobra prilika da se ministru Fuchsu prezentiraju i brojni projekti među kojima je posebno istakao i izgradnju Centra za djecu s posebnim potrebama i dvoranu Osnovne škole Vladimir Nazor.

Ministar u Vladi Republike Hrvatske Radovan Fuchs istakao je kako je iznenađen načinom kako se radi u ovoj županiji i ovom gradu.
– Čelni ljudi ove županije i ovog grada imaju viziju što se danas rijetko susreće i moram naglasiti da je potrebna velika hrabrost da se sredstva ulažu u obrazovanje, a ne u neke cestice i nogostupe.
Ministar Fuchs je rekao i da su neki projekti zbog svjetske gospodarske krize morali usporiti, ali da će i oni uskoro biti završeni.

Skip to content