Otvorena izložba fotografija “Uhvati Rokovo”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica dogradonačelnica Grada Virovitice Željka Grahovac otvorila izložbu fotografija koje su pristigle na natječaj „Uhvati Rokovo”. Natječaj su organizirali Fotoklub Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice povodom 775. rođendana grada Virovitice.Večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica dogradonačelnica Grada Virovitice Željka Grahovac otvorila izložbu fotografija koje su pristigle na natječaj „Uhvati Rokovo”. Natječaj su organizirali Fotoklub Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice povodom 775. rođendana grada Virovitice.

Na natječaj se javilo petnaest autora od čega su njih pet članovi Fotokluba Virovitica. Fotografi su se mogli natjecati u tri kategorije: slobodna tema, pojedinačna fotografija sa zadane točke te kolekcija fotografija sa zadanih foto točaka. Naime, članovi Fotokluba Virovitica prije početka natječaja odredili su foto točke s kojih se smjelo fotografirati Rokovo, a one su se nalazile nasuprot Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, u blizini Cvjetnog trga, zgrade Fine te fontane.

Od ukupno stotinu pristiglih fotografija članovi žirija u sastavu: Kruno Heidler, fotograf; Josip Mikolčić, povijesničar umjetnosti; Igor Fučkar, profesor likovne kulture; Dario Vranek, predstavnik Grada Virovitice i Saša Kovačević, predstavnik Fotokluba Virovitica izabrali su najbolje fotografije koje su i večeras izložene u virovitičkoj „srebrnoj knjižnici”.

Pobjednicima fotonatječaja pripale su novčane nagrade i to za prvo mjesto 500,00kn, drugo mjesto 300,00kn i treće mjesto 200,00kn. Otvorenju izložbe među ostalima nazočio je i župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić. Podsjećamo, prvi natječaj ove vrste 2008. godine organizirao je Grad Virovitica.

A. Jurkin

Skip to content