Otvorena izložba fotografija ”Fragmenti by Boris Kozjak”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

”Fragmenti by Boris Kozjak” naziv je izložbe umjetničkih fotografija autora Borisa Kozjaka koja je otvorena jučer u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, a obuhvaća 25 fotografija neopterećenih temom i motivom kako je na samom otvorenju istakla prof. i dipl. povjesničarka umjetnosti Dubravka Sikora koja je napisala i predgovor za katalog izložbe.”Fragmenti by Boris Kozjak” naziv je izložbe umjetničkih fotografija autora Borisa Kozjaka koja je otvorena jučer u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, a obuhvaća 25 fotografija neopterećenih temom i motivom kako je na samom otvorenju istakla prof. i dipl. povjesničarka umjetnosti Dubravka Sikora koja je napisala i predgovor za katalog izložbe.

U uvodnoj riječi koju je održala ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj prisutni su saznali da je Boris Kozjak rođen 1962. godine u Virovitici. Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija imao je u Gradskom muzeju u Virovitici 2004. godine, a fotografije su mu do sada objavljivane u časopisu Foto mag (putopis o San Franciscu), Gloriji (putopis o Los Angelesu), Gloriji In (turističke razglednice Virovitice), a vrijedno je napomenuti i naslovnicu časopisa Meridijani s temom Virovitice i najnoviju fotomonografiju Virovitice u kojoj je autor zastupljen sa nizom vrsnih fotografija.

Ono što je važno napomenuti je da je izložba humanitarno-prodajnog karaktera, a prihod izložbe ostvaren prodajom izloženih fotografija namijenjen je za kupnju osobnog računala malom Vedranu Pleši inače odličnom učeniku Osnovne škole Virovitica.

Skip to content