Otvorena izložba fotografija – Događaji koji su obilježili 2008. godinu

U Caffe baru Boom u Virovitici, otvorena je 2. Izložba članova Hrvatskog novinarskog društva s područja Virovitičko-podravske županije na kojoj su svojim radovima mogli sudjelovati i suradnici koji obvjavljuju u tiskanim medijima. Izložbu pod naslovom „Događaji koji su obilježili 2008. godinu”…1 1230100473U Caffe baru Boom u Virovitici, otvorena je 2. Izložba članova Hrvatskog novinarskog društva s područja Virovitičko-podravske županije na kojoj su svojim radovima mogli sudjelovati i suradnici koji obvjavljuju u tiskanim medijima.

Izložbu pod naslovom „Događaji koji su obilježili 2008. godinu”, na „fotoreporterski način”, otvorili su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Izložba objedinjuje 40 fotografskih eksponata koje je u 2008. godini okom kamere ubilježilo 12-ero novinara s područja Virovitičko-podravske županije. Osim toga, ravnateljici Muzeja u Virovitici, Mihaeli Kulej, predana je prošlogodišnja izložba fotografija „Događaji koji su obilježili 2007. godinu”.

Inače, podružnica Hrvatskog novinarskog društva s područja Virovitičko-podravske županije broji 11 članova, a u 2009. godini obilježiti će 110 godina novinarstva.

Ove godine postavljanjem spomen ploče u Virovitici, obilježeno je 100 godina od rođenja Franje Fuisa tzv. FraMaFua, najpoznatijeg novinara – fotoreportera prije II. svj. rata koji je poginuo 1943. godine, a rodom je bio iz Golog Brda.

U spomen na njega, pokrenuta je inicijativa Hrvatskog novinarskog društva Virovitica da godišnja nagrada za najbolju reportažu HND-a na državnoj razini nosi njegovo ime.
(www.vpz.hr)

2 1230100490

Skip to content