Otvorena Galerija Kožić

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Virovitici u Strossmayerovoj ulici 1, otvorena Galerija umjetničkih slika, skulptura, rukotvorina i slikarskog materijala, u vlasništvu Ružice i Krešimira Kožića.
Jučer je u Virovitici u Strossmayerovoj ulici 1, otvorena Galerija umjetničkih slika, skulptura, rukotvorina i slikarskog materijala, u vlasništvu Ružice i Krešimira Kožića.

U lijepo uređenom prostoru koji je kupljen od Grada Virovitice, vlasnici su uredili Galeriju koja će svojom ponuda umjetnina i slikarskog materijala zadovoljiti potrebe Virovitice i okolice.

U Galeriji se mogu  kupiti slike i grafike istaknutih hrvatskih slikara, Vasilija Jordana, Mersada Berbera, Mladena Veže, Zlatka Price, Dragice Cvek Jordan i drugih, ali i virovitičkih likovnih stvaralaca, a do kraja veljače u Galeriji će se, kazao je vlasnik Krešimir Kožić, zaokružiti ponuda. Naime na suvremenim strojevima uramljivat će se slike.

Svečanosti otvaranja nazočili su brojni uzvanici i prijatelji obitelji, a Galeriju je otvorio virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak, ističući da je grad ovom prodajnom galerijom dobio još jedan prostor kulture.

Otvaranju je nazočio i Haris Trobradović, predstavnik ovlaštenog distributera za vrhunski slikarski materijal Daler Rowney. Prostor i sve koji će u njemu boraviti blagoslovio je župnik i gvardijan fra Robert Perišić, poželjevši da se u njemu susreću dobri ljudi koji vole umjetnost, kazavši da će i on češće navraćat.

Na završetku svečanosti otvaranja galerije, akademski slikar Davor Žilić iz Petrinje održao je predavanje o primjeni slikarskog materijala u radu, s osvrtom na nove tehnologije.

Prvi kupci u Galeriji bili su članovi Likovnog kluba Nikole Tricka koji više neće morati odlaziti izvan Virovitice po kvalitetan slikarski materijal.

M. V.

Skip to content