Otvorena dogradnja tekstilne tvornice VENITA u Poduzetničkoj zoni Antunovac

Danas (20. prosinca) je otvorena dogradnja tekstilne tvornice Venita d.o.o. koja je još 2009. svečano pustila u rad pogon za preradu tekstila. Nakon ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju postojeće poslovne zgrade namijenjene za proizvodnju tekstilne odjeće u Poduzetničkoj zoni II u Antunovcu (2016. godine), prostor je rekonstruiran, dograđen i, od danas, otvoren. Prema riječima direktora tvrtke Irfana Anadolca, vrijednost provedenih radova iznosi oko 2 milijuna kuna. Proizvodnja uključuje ženske kostime, jakne, suknje, hlače i druge odjevne predmete koji se plasiraju na šire europsko tržište.

1 26

 

Direktor Irfan Anadolac naglasio je važnost ove rekonstrukcije i proširenja prostora jer će ono omogućiti bolje uvjete rada i mogućnost napretka te zapošljavanja novih radnika. Trenutno u pogonu radi sveukupno 42 djelatnika, a sedamnaestoro od njih od samih su početaka dio pogona što je direktor posebno istaknuo.

– Imamo 17 ljudi koji su s nama radili gotovo od prvoga dana i već su 10 godina dio tima. Za njih je to jedan mali jubilej te im ovim putem zahvaljujem i čestitam na tome.

Zahvalio je i na dugogodišnjoj podršci Grada Virovitice te svim poslovnim partnerima koji su pomogli i davali podstreh za napredovanje.

Nakon prisjećanja svega što je prošao zajedno sa svojim djelatnicima u sklopu posla, direktor tvornice Venita osvrnuo se i na budućnost u kojoj će, kaže, pokušavati zadržati intenzitet posla i pratiti tržište.

2 25

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin tom je prilikom pohvalio rad svih prisutnih, osvrnuo se na trenutnu gospodarsku situaciju te istaknuo kako će naredna razdoblja biti usmjerena upravo ka jačanju gospodarstva i zapostavljenih djelatnosti.  (virovitica.hr)

Skip to content