Otvorena Carinarnica Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Viroviticiotvorio Carinarnicu Virovitica čiji su uredi smješteni u ulici StjepanaRadića. Osnivanjem Carinarnice Virovitica usklađuje se teritorijalno ustrojstvocarinske službe sa stvarnim tijekom robnog prekograničnog prometa, čimese carinska služba približava gospodarskim subjektima i služi kaonjihov servis, što predstavlja znakovit pomak državne administracije uodnosu na interese gospodarstva.Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Virovitici otvorio Carinarnicu Virovitica čiji su uredi smješteni u ulici Stjepana Radića.

Osnivanjem Carinarnice Virovitica usklađuje se teritorijalno ustrojstvo carinske službe sa stvarnim tijekom robnog prekograničnog prometa, čime se carinska služba približava gospodarskim subjektima i služi kao njihov servis, što predstavlja znakovit pomak državne administracije u odnosu na interese gospodarstva.

Projekt uređenja i opremanja prostora Carinarnice Virovitica uspješno je realiziran zahvaljujući dobroj suradnji Grada Virovitica i Ministarstva financija, Carinske uprave. Novi ustroj Carinarnice Virovitica u potpunosti zadovoljava potrebe Virovitičko-podravske županije s obzirom na veličinu, broj stanovnika i gospodarske potencijale navedene županije.

U okviru carinarnice Virovitica organiziran je rad dvije carinske ispostave, Virovitica i Terezino Polje s carinskim odjeljkom Slatina.

Projekt otvaranja carinarnice započet je za vrijeme mandata Ivice Kirina kao tadašnjeg gradonačelnika Virovitice, a na zahtjev poduzetnika s područja grada Virovitice.

Za potrebe smještaja i za opremu Grad Virovitica je izdvoji 2,4 milijuna kuna. Za pročelnicu Carinarnice Virovitica u kojoj će biti zaposleno 23 djelatnika imenovana je Željka Grahovac.

Današnjoj svečanosti bili su nazočni predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, ministar obrane Berislav Rončević, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Tomić, državni tajnici Tomislav Ivić i Dragan Kovačević, zamjenica ravnatelja Carinske uprave Republike Hrvatske Vesna Kadić, pomoćnica ravnatelja Carinske uprave Vlasta Špoljarić, župan Virovitičko-podravske županije dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Željka Grahovac, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, predstavnici policije, gospodarstvenici, špediteri i djelatnici carine.

Skip to content