Otvorena 37. Godišnja izložba LIK-a “Nikola Trick”

U Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica u subotu 5. prosinca otvorena je Godišnja izložba članova Likovnog kluba Nikola Trick iz Virovitice. Trideset i sedmu godišnju izložbu otvorio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, a nazočnima se prigodnim riječima publici obratila predsjednica virovitičkih likovnjaka Ankica Fijala i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej.

IMG_1495

Na izložbi koja je vezana uz blagdan Nikolinja i imendan Nikole Tricka, svoje uratke je predstavilo 28 članova kluba, a teme su u rasponu od pejzaža, veduta i mrtvih priroda, preko alegorija i apstrakcija do portreta, stripa i prizora života, fotografija i primjenjene umjetnosti.

Svake godine klub dodjeljuje nagradu “Zlatna paleta” jednom svom članu, a ove godine dobio ju je Vladimir Drimal iz Virovitice.

U glazbenom dijelu izložbe nastupio je duet Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice, učenik 8. razreda Dorijan Molnar na saksofonu i flauti i nastavnica Svetlana Relić na glasoviru. (www.icv.hr

Skip to content