Otvoren vodovod Sopje – Kapinci – Vaška – Novaki vrijedan 4.400.000,00 kuna

Župan Virovitičko – podravske županije, Tomislav Tolušić, uz nazočnost direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina…1 1221561547Župan Virovitičko – podravske županije, Tomislav Tolušić, uz nazočnost direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, načelnika općine Sopje, Zvonimira Kovačeca i predsjednika Vijeća Sopja Josipa Granješa, otvorio je vodovodnu mrežu Sopje – Kapinci – Vaška – Novaki vrijedan 4.400.000,00 kuna. Radi se o spojnom cjevovodu. Ukupna dužina je gotovo 13.000 metara. Radovi su započeli prošle godine.

–          Ovo je vjerojatno najvažniji dan za naselja Kapinci, Novaki i Vaški, koji napokon dobivaju pitku vodu. Rijeka Drava je nedaleko odavde, tu prolaze milijuni litara vode, ali trebala je doći 2008. godina da bi ova naselja dobila pitku vodu, što zbog prijašnijih vremana kada su ova mjesta bili zanemarena. Nisu za to bili krivi stanovnici općine Sopje već su bili krivi oni koji nisu dobru vodili politiku prema ovim ljudima. Za ovaj projekt veliki ulog dali su i saborski zastupnik Josip Đakić i današnji gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Sporazum vrijedan 228 milijuna kuna koji je potpisan prošle godine, izgraditi će cijelu županiju vodovodnom mrežom i u dogledno vrijeme neće postojati niti jedno naselje koje neće imati pitku vodu. Ovo područje bilježi malu naseljenost, radi se o ruralnom području, ali ako ćemo se maćehinski ponašati prema ovim mjestima, onda neće biti stanovništva ni u općini Sopje, ni u Crncu ni u Čađavici, a to meni kao županu Virovitičko – podravske županije, kao niti ostalim načelnicima i gradonačelnicima s ovog područja, to nikako nije u interesu.

Svih 13 općina na ovom području su ruralne općine, a ja kao župan i županijska uprava učiniti ćemo aplosutno sve ne bi li pomogli ne samo općini Sopje već i ostalim Jedinicama lokalne samouprave. Projekti kao ovaj, vrijedan 4.400.000,00 kuna već dugo nisu došli u općinu Sopje, a to je samo jedan nizu projekata koje ćemo ostvariti zajedno.

Skip to content