U Virovitici otvoren Prvi festival klasične glazbe „Kolbovi dani – KODA“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prvi festival klasične glazbe „Kolbovi dani – KODA“, koji se u Virovitici održava od 28. rujna do 4. listopada, svečano je otvoren u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Festival se održava povodom obilježavanja 50 godina od smrti Kamila Kolba, iznimno plodnog skladatelja sakralne glazbe i franjevca, na kojemu će se sustavno predstaviti njegova djela kao i ostala djela klasične glazbe.

Svečanu večer otvaranja festivala s veseljem je započela ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnja Romaj pozdravivši sve prisutne i poželjevši im da uživaju u klasičnim djelima Kamila Kolba. Jedan od pokretača, profesor glazbe i pijanist Perica Mihaljević, upoznao je publiku s idejom i pokretanjem ovog festivala. Nekoliko riječi o Kamilu Kolbu kao i o predavaču fra Petru Antunu Kinderiću rekao je gvardijan Rozo Brkić. Prije samog predavanja festival je svečano otvorio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin naglasivši da se od ovog festivala nastoji napraviti brand, ne samo za Viroviticu i Hrvatsku već za cijelu Europu.

Nakon otvaranja festivala fra Petar Antun Kinderić, franjevac koji je prikupio i izdao nekoliko knjiga s Kolbovim djelima, održao je predavanje o Kamilu Kolbu i njegovom doprinosu kulturno-društvenom životu Virovitice.

Skip to content