Otvoren Studentski dom Virovitica

Kao šlag na tortu, desetogodišnje priče stvaranja Virovitice kao studenskog grada, danas je otvaren Studentski dom Virovitica. Na prigodnoj svečanosti kojoj je nazočio velik broj uzvanika, između ostalih ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, saborski zastupnici, Josip Đakić, Vesna Bedeković i Tomislav Žagar, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnici ministara, Stipe Mamić, Nenad Križić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…, predsjednik Studentskog zbora Visoke škole Dario Pavić, dosadašnja predsjednica Iva Ribić te studenti škole Luka Sabo i Celestin Kovačević otvorili su Studentski dom u Virovitici.

Tako će na prostoru gdje se nalazi i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici i Studentski restoran Škola studenti moći uživati u odlično opremljenom Studenskom domu koji ima 58 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba odnosno 108 ležajeva. Studente će sigurno oduševiti i besplatan Internet, moderno uređen dnevni boravak, informatička učionica, profesionalne perilice i sušilice rublja i sve to za cijenu mjesečnog smještaja od samo 400,00 kuna.

Investitor projekta je bila Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a financiranje se temeljilo na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je 18.524.301,88 kn. Projekt Studentskog doma realiziran je zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

Skip to content