Otvoren natječaj za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za sljedeću školsku godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)“, ukupne vrijednosti 30.000.000,00 kuna.

Ovaj poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Isti predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane kojom će školski obrok biti dostupan većem broju djece.

Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava po projektu može iznositi 200.000,00 kn, a najviši 1.000.000,00 kn.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave – osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze na području s indeksom razvijenosti ispod 105%. Obavezni partneri su javne osnovne škole koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave s indeksom razvijenosti ispod 105%, a neobavezni partneri su druga javna tijela koja su osnivači javnih osnovnih škola na području s indeksom razvijenosti ispod 105%.

Više informacija: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/osiguravanje-skolske-prehrane-za-djecu-u-riziku-od-siromastva-skolska-godina-2022-2023/

(strukturnifondovi.hr, fotografija: Ilustracija)

Skip to content