Otvoren Laboratorij za mikrobiologiju hrane i hrane za životinje Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok

Na prigodnoj svečanosti u Ulici Matije Gupca 63 (krug bivše Vojarne u Virovitici), uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, zamjenika župana Zvonimira Koića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina,…1 1276849795Na prigodnoj svečanosti u Ulici Matije Gupca 63 (krug bivše Vojarne u Virovitici), uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, zamjenika župana Zvonimira Koića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije Miroslava Venusa, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, ravnateljice Opće bolnice Virovitica Ane Bajer Feketić, ravnateljice Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Grozde Jelovečki, ravnatelja Doma za psihički bolesne odrasle osobe Borova Mate Tolušića, otvoren je Laboratorij za mikrobiologiju hrane i hrane za životinje Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije. Laboratorij je izgrađen i opremljen sredstvima Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i samog Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije u vrijednosti oko 700.000,00 kuna, a prostire se na 115 četvorna metra. Riječ je proširenju već postojećeg Laboratorija za zdravstvenu ekologiju u kojem se rade kemijske, fizikalnokemijske i mikrobiološke analize vode i mlinarsko-pekarskih proizvoda, a sada će se moći raditi i mikrobiologija hrane. Laboratorij je opremljen najsuvremenijom opremom u kojemu će raditi educirane osobe. Za grad, županiju i sam zavod u godini u kojoj obilježava 15 godina rada, ovo je značajan iskorak u javnom zdravstvu i velika korist svima koji se bave proizvodnom hrane.

2 1276849795Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić je u prigodi otvorenja Laboratorija, između ostalog kazao:
– Sama investicija sa zgradom, komunalnom infrastrukturom i svime što je uloženo u njega, iznosi oko 2.000.000,00 kuna. Za dvije do tri godine svojim radom, analizom vode, hrane, stočne hrane, sam će se isplatiti jer će mnogi dolaziti ovdje napraviti potrebnu analizu, a od svega toga koristi će imati sam Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ. Osim toga, ovo je jedan od najopremljenijih laboratorija ovakve vrste u Hrvatskoj, a i inače ih u RH ima jako malo pa očekujemo da će se njegovim usluge koristiti i korisnici iz cijele regije, ali i susjedne Mađarske, posebno kada Hrvatska uđe u EU.
Osim toga župan Tomislav Tolušić naglasio je i kako je ovo nastavak ulaganja u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Prošle godine je, naime, dograđen Dom zdravlja VPŽ, ove godine je izgrađena OB Virovitica čije se službeno otvorenje očekuje u drugoj polovici godine, a najavio je, za početak iduće godine, početak izgradnje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.
(www.vpz.hr/ K.Toplak)

3 1276849795

Skip to content