Otvara se Gradska tržnica Virovitica: Evo kako će izgledati kupovina i koje joj je radno vrijeme

Virovitička Gradska tržnica od danas, 9. travnja ponovno otvara vrata svojim kupcima. Naime, Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio odluku kojom dopušta rad tržnicama koje su osigurale visoke higijenske i sigurnosne uvjete.

Radno vrijeme tržnice bit će radnim danom od 7 do 17 sati, a subotom od 7 do 14 sati.

Kako je već rekao načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Damir Marenić, upravitelj tržnice Poslovni Park već je sve uvjete koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo ispunio.

– Udaljenost između prodavača mora biti od 3 do 5 metara, jedan prodavač mora biti na pet kvadrata i samo određeni broj kupaca će se puštati na tržnicu. Tek kada kupac koji obavi kupnju izađe, moći će ga zamijeniti drugi – rekao je Marenić, dodavši kako površina virovitičke tržnice iznosi blizu 400 kvadrata.

– U ovom trenutku smo organizirali 30-ak štandova i osigurali puno veći razmak od onih postavljenih minimalnih normi. Osigurani su punktovi s dezinfekcijskim sredstvima. Štandovi su ograđeni kako bi se kupci nalazili na sigurnoj udaljenosti od prodavača, a bit će im zabranjeno doticanje namirnica. Prodavači će im na njihov zahtjev odabrati namirnice i predati u vrećici – rekao je Marenić.

(www.icv.hr)

Skip to content