Osnovna glazbena škola Jan Vlašimsky mijenja ime u Glazbena škola Jan Vlašimsky

Na danas održanom 9. Kolegiju gradonačelnika razmotren je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Osnovne glazbene škole ”Jan Vlašimsky” Virovitica.
Osnovna glazbena škola „Jan Vlašimsky”1 1251288348Na danas održanom 9. Kolegiju gradonačelnika razmotren je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Osnovne glazbene škole ”Jan Vlašimsky” Virovitica.
Osnovna glazbena škola „Jan Vlašimsky” Virovitica ustrojena je za obavljanje djelatnosti osnovnog obrazovanja, međutim, s obzirom na interes i potrebe građana odnosno djece pri osnovnoj školi započeto je obavljanje predškolskog odgoja, a s obzirom na zainteresiranost učenika nakon završene osnovne škole započet je postupak za provođenje i srednjoškolskog obrazovanja.

S obzirom na mogućnosti osnovne glazbene škole vezano za prostor i kadrove, Osnovna glazbena škola dostavila je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa zahtjev za odobrenje provođenja srednjoškolskog glazbenog obrazovanja temeljem kojeg je od strane Ministarstva izvršen nadzor, te je doneseno Rješenje o dozvoli provođenja srednjoškolskog obrazovanja pri Glazbenoj školi u Virovitici. Vezano uz navedeno rješenje, te da se u osnovnoj glazbenoj školi više neće provoditi samo osnovno obrazovanje, već predškolsko i srednjoškolsko i na dobivenu suglasnost od Ministarstva, naziv osnovne škole treba promijeniti u Glazbenu školu Jan Vlašimsky Virovitica, te se prema potrebi promijeniti i ostale odredbe Odluke o osnivanju glazbene škole rekla je na Kolegiju gradonačelnika ravnateljica škole Karolina Petrović.

S obzirom na izloženo, te na promjenu sjedišta predloženo je Gradskom vijeću Grada Virovitice da donese Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Osnovne glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica.

Skip to content