Osnovana udruga Ličana u Virovitici VILA VELEBITA – VIROVITICA

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Virovitici održana osnivačka skupština udruge Ličana VILA VELEBITA – VIROVITICA. Na skupštini je prisustvovalo 80 članova udruge, a doneseni su i svi akti kako bi udruga mogla započeti sa svojim radom.Jučer je u Virovitici održana osnivačka skupština udruge Ličana VILA VELEBITA – VIROVITICA. Na skupštini je prisustvovalo 80 članova udruge, a doneseni su i svi akti kako bi udruga mogla započeti sa svojim radom. Mnogi prisutni su se iznenadili kada su otkrili da su se tu našli i tajnik Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Željka Grahovac, načelnik općine ŠP. Bukovice Ivica Lulić i drugi ugledni ljudi sa područja Virovitice i Pitomače na kojem ova udruga i djeluje. Nakon uvodnih riječi i čitanja Statuta Udruge pristupilo se je i izboru radnih tijela Udruge

Za predsjednika udruge izabrana je Željka Grahovac, a za dopredsjednike Josip Grbac i Nikola Štampar, tajnik Udruge je Katica Dečak, a blagajnik Ankica Presečan. Za članove Izvršnog odbora izabrani su uz već spomenute predsjednika i dopredsjednike i Milan Gomerčić, Ivica Lulić, Nikola Jurković, Mato Štimac, Igor Sertić, Dragan Perša, Ivan Horvat, Milan Vanđura, Rajko Stilinović i Zlatlo Pleša. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Marija Gverić, Anka Kaselj i Milan Turkalj.

Prisutne je pozdravio i predsjednik krovne organizacije Ličana VILA VELEBITA dr. Milan Vrkljan i predsjednik slatinske udruge ličana Đuro Matovina koji je najavio i održavanje ”Ličke večeri” u Slatini 24.travnja 2009. godine.
Plan i program udruge prezentirao je Ivan Horvat koji je kao između ostalog istakao želju za očuvanjem običaja ovog kraja, te potpisivanje povelje o prijateljstvu gradova Virovitice i Gospića, te najavio skoro održavanje ”Ličke večeri” i u Virovitici.
Prisutne su između ostalih pozdravili i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić.
Na kraju skupštine članovi KUD-a Virovitica nazočnima su izveli i Ličko kolo.

Skip to content