Osniva se Regionalna energetska agencija

U nazočnosti domaćina, gradonačelnika Ivice Kirina, danas je u Virovitici održana Skupština Razvojne agencije Sjever (DAN) na kojoj je donesena odluka o osnivanju Regionalne energetske agencije (REA).U nazočnosti domaćina, gradonačelnika Ivice Kirina, danas je u Virovitici održana Skupština Razvojne agencije Sjever (DAN) na kojoj je donesena odluka o osnivanju Regionalne energetske agencije (REA). Nova agencija prostirat će se na četiri županije:  Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Varaždinsko-međimurskoj županiji.

Projekt je odobren i od strane EU, a buduća agencija će se baviti isključivo energetikom, tj. pisanjem, apliciranjem i implementacijom energetskih projekata u našoj regiji. Sjedište novoosnovane agencije biti će u Koprivnici i zapošljavati će četvero novih ljudi čija će osnovna zadaća bit bilanciranje u energetici (bilanca proizvodnje i potrošnje energenata).

Nakon toga, aktivnosti agencije usmjeriti će se prema apliciranju projekata prema EU i zatvaranje financijske konstrukcije novcima iz EU. Osim domaćina, Skupštini su nazočili gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec; gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, tajnica Grada Varaždina Mirna Kezele i predsjednik Uprave razvojne agencije Sjever, Andrija Petrović.

Na Skupštini je također istaknuto, da će se zbog ne ispunjavanja ugovornih obveza, Međimurska županija isključiti iz osnivačkog dijela Razvojne agencije Sjever.

A.Jurkin

Skip to content