“Oskari znanja” za državne prvake Marina Kutnjaka i Lea Fela iz Katoličke klasične gimnazije

Svečana dodjela Oskara znanja održala se 30. lipnja 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Oskar su primili učenici osnovnih i srednjih škola zahvaljujući izvrsnim uspjesima koje su polučili na državnim i međunarodnim natjecanjima znanja.

Simboličnu, ali vrijednu nagradu primili su i učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Virovitice, Leo Fel i njegov mentor Hrvoje Drvenkar te Marin Kutnjak i njegova mentorica Sunčana Voronjecki. Leo je na državnom natjecanju iz povijesti osvojio prvo mjesto, a Marin je državni prvak iz hrvatskoga jezika.

Prije dodjele nagrada, učenicima i njihovim mentorima obratio se ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Molnar riječima: „ Vi ste najbolje što imamo i dokaz ste da Hrvatska ima budućnost. Vi ste njena budućnost i sretan sam što se Oskar znanja ipak održao.“

Oskar znanja je spašen zahvaljujući marljivim učenicima i voditeljima Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca koji su izradili vrijedne skulpture. Ovom gestom učenike se dodatno motivira i odaje im se priznanje za njihov rad, uloženo vrijeme, marljivost i entuzijazam.

U ovo pomalo nesigurno vrijeme budućnost nasljeduju samo oni koji marljivo uče, ulažu u sebe i koji su u zajedništvu sa svojim mentorima prepoznali znanje kao vrijednost i učinili ga pokretačem svoga života.

Skip to content