Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u razvoju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda „Učinkoviti ljudski potencijali“ objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Opći cilj ovog poziva je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama. Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju, koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu djece, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz aktivnosti vezane uz angažiranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika.

Za financiranje projekata u okviru ovog poziva raspoloživ je iznos od 55.000.000,00 KN, a financiranje je osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, te iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave, a stope sufinanciranja određene su prema stupnju razvijenosti prijavitelja, sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti.
Rok za dostavu projektnih prijedloga je 14. kolovoza 2015. godine.

Skip to content