Organizirana akcija „Građani Virovitice za stradalnike u Japanu“

Danas od 9.00 – 12.00 sati održava se humanitarna akcija „Građani Virovitice za stradalnike u Japanu“. Inicijator akcije je Udruga prijatelja hospicija Virovitica, a pridružile su im se škole i udruge te zainteresirani virovitičani…1 1302340610Danas od 9.00 – 12.00 sati održava se humanitarna akcija „Građani Virovitice za stradalnike u Japanu“. Inicijator akcije je Udruga prijatelja hospicija Virovitica, a pridružile su im se škole i udruge te zainteresirani virovitičani.

2 1302340610Za poginule stradalnike u Japanu ispred kipa sv. Roka položena je buketa i zapaljene su svijeće. Molitvu je predvodio virovitički gvardijan fra Robert Perišić izrazivši veliko zadovoljstvo što u našem gradu postoje ljudi koji su osjetili potrebu da pomognu nesretnim ljudima u Japanu. Iskoristio je prigodu da se još jednom zahvali i svojim župljanima koji su za Japan prikupili oko 8.000 kuna napomenuvši da nisu važne brojke nego srce te podsjetio da je i Viroviticu u 18. stoljeću pogodio potres nakon čega je izgrađena kapela sv. Emigdija – zaštitnika od potresa koja se nalazi nedaleko od kipa sv. Roka.

3 1302340610Akciji se je pridružio i virovitički dogradonačelnik Ivan Sić pozdravivši ovu akciju kao i svaku koja će pridonijeti da se ljudima u Japanu pomogne kako financijski tako i samom činjenicom što će znati da netko misli na njih i suosjeća sa njima.

4 1302340610Nakon paljenja svijeća na Trgu kralja Tomislava ispred Gradskog sata organizirana je prodaja originalnih ždralova od papira i zastavica, a sredstva koja se prikupe također će se uputiti za pomoć Japanu.

Skip to content