Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo Viroviticu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Deseci srušenih stabala, više od dvadeset oštećenih krovova te trioštećena automobila, epilog su nevremena koje je jučer oko 19 satizahvatilo Viroviticu.Deseci srušenih stabala, više od dvadeset oštećenih krovova te tri oštećena automobila, epilog su nevremena koje je jučer oko 19 sati zahvatilo Viroviticu. Kiša nošena jakim vjetrom napravila je masakr u virovitičkom gradskom parku. Nekoliko stabala je vjetar iščupao, dok je ostatak parka kao i cesta koja ga okružuje bila pokrivena granama i lišćem. Najteže je stradao dio grada oko Vegeške gdje je vjetar kao šibice lomio stogodišnje lipe te skidao crjepove s krovova. Na igralište NK Virovitice srušilo se drvo, a prometovanje po cesti blokirale su slomljene grane i izvrnuta stabla. Stradalo je i krovište na osmici. U Gradskom parku od naleta olujnog vjetra sružen je Močvarni taksodij (Taxodium distichum) koji je jedno od pet najvrijednijih stabala u našemu parku.

– Svi raspoloživi djelatnici Javne ustanove vatrogasne postrojbe grada Virovitice su na nogama. Štete se saniraju, a u tome nam pomažu građani koji dojavljuju koje ceste nisu prohodne od izvrnutih stabala i strganih grana. Do 20 sati zaprimi smo tri dojave o oštećenju osobnih vozila na koja se srušilo stablo.  Činimo sve što je u našoj moći – rekao je zapovjednik postrojbe Ante Tutić.

U saniranju cesta osim virovitičkih vatrogasaca svoj obol daju i djelatnici Flore Vtc. koji uklanjaju strgane grane te omogućuju neometano prometovanje cestama u gradu. Akciji saniranja nastalih šteta uključili su se i djelatnici HEP Virovitica.

Prema podacima koje je na svojim službenim stranicama objavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje Područni ured Virovitica, Županijski centar 112 zaprimio je sljedeće dojave o nastalim oštećenjima:

– Virovitica, F. Rusana 120 stablo palo na cestu;

– Virovitica, preko puta restorana Dore više stabala palo na cestu D2;

– Virovitica, Stanka Vraza 11, stablo palo na osobno vozilo;

– Virovitica, križanje Palmotićeve i Kralja Petra Krešimira, palo stablo preko ceste;

– Virovitica, I. Gundulića 32, stablo palo na osobno vozilo i cestu;

– Podgorje, ispred trgovine stablo palo na osobno vozilo i oštetilo električne i telefonske vodove, dio naselja ostao bez el. energije;

– Virovitica, V. Nazora, stablo palo na zgradu;

– Virovitica, F. Rusana na zgradi ( osmica ) oštećen krov;

– Virovitica, pokraj željezničke stanice palo stablo na stambenu zgradu, oštećeni vodovi;

– Virovitica, Zlatno Polje 165, udar groma u obiteljsku kuću, pričinjena materijalna šteta, nema električne energije.

Skip to content