Okrugli stol: Građanima predstavljene Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Južni blok

Grad Virovitica udovoljio je zamolbi građana Južnog bloka, odnosno Masarykove i Pejačevićeve ulice za održavanje Okruglog stola vezano uz nedavno održanu javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Južnog bloka.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, a predviđene izmjene i dopune predstavile su voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Alida Saračević – Moslavac te voditeljica Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo Slađana Lazić. Sastanku je nazočio i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipa Jurja Strossmayera Hrvoje Belobrk koji se aktivno uključivao u teme koje su bile na dnevnom redu.

Osnovna tema bila je prometna, parkirališna i pješačka zona oko stambenih zgrada Pejačevićeva 3, 5 i 7 te zona parkiranja neposredno uz Dječji vrtić „Cvrčak“. Ostale teme odnosile su se na područje kanalizacijskog i oborinskog sustava u Južnom bloku, rasvjetna mjesta na ulazu u Pejačevićevu ulicu te uređenje Masarykove ulice i Trga dr. Ante Starčevića.

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, kao i voditeljice odsjeka pri Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Alida Saračević – Moslavac i Slađana Lazić, sastanak su ocijenili pozitivnim, što su potvrdili i nazočni građani.

Inače, Odluka o donošenju izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Južni blok usvojena je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 27. lipnja. Riječ je o ciljanim izmjenama, odnosno promjeni namjene pojedinih čestica iz poslovne u mješovitu. Cilj je stvaranje boljih lokacijskih uvjeta radi ekonomičnije iskorištenosti prostora. Osim toga, u planu je i promjena načina regulacije prometa općenito te prometa u mirovanju, odnosno parkinga u blizini Dječjeg vrtića Cvrčak radi ublažavanja gužve. Navedeni zahvat povećat će sigurnost u prometu, ali i poboljšati pružanje usluga korisnicima dječjeg vrtića.

Organizatori Okruglog stola pozivaju sugrađane da se odazivaju na sastanke jer će se tako neka složenija pitanja brže rješavati. (virovitica.hr, mn)

Skip to content